Vliegende auto van NL bodem goedgekeurd door RDW

26-05-2021 (10:41) - Tech

Robert Dingemanse kwam vijftien jaar geleden met zijn idee voor een vliegende auto en bepaald niet iedereen nam hem serieus. Maar inmiddels heeft de PAL-V goedkeuring van de RDW. Met andere woorden: de wagen mag de weg op meldt RTL.
 
"Er zijn tot onze verbazing alleen al in Nederland al ruim 50 vliegende auto's besteld en aanbetaald, iedere week komt er wel een bestelling bij. Eind 2022 worden de eerste wagens uitgeleverd. En ook hebben we bestellingen uit 14 andere landen." 
 
Dingemanse: "Je kunt een deel over de weg rijden. En als er dan ergens file staat, krijg je via het navigatiesysteem een advies: rijd naar het dichtbijzijnste veldje om op te stijgen."

De PAL-V heeft een actieradius van 500 kilometer en vliegt op Euro 95. Dat terwijl er ook concurrenten zijn die testen met elektrisch vliegen. Dingemanse ziet daar geen brood in. "Dat is een drama. Met een accu kom je niet ver. Accu's zijn erg zwaar en ook nog eens temperatuurgevoelig en brandgevaarlijk. De tijd is nog niet rijp om elektrisch te vliegen.