Voicedomein breidt keuze stemmen uit

06-07-2020 (10:29) - Tech

Smartvoices & ReadSpeaker introduceren deze week vier nieuwe stemmen op www.voicedomein.nl. Het platform waarmee organisaties eenvoudig hun eerste voice-assistent live zetten.
 
Carla Verwijmeren van Smartvoices: “Organisaties willen dat hun stem aansluit bij hun merk. Zodat de doelgroep zich herkent en identificeert met de gekozen stem. Voor ons reden om onze propositie www.voicedomein.nl uit te breiden met de mogelijkheid om naast de standaardstemmen van Google ook TTS-stemmen (tekst-to-speech) van ReadSpeaker toe te voegen. Zodat organisaties meer keuze hebben.”
 

van TTS tot custom voice

Nina Zonneveld van ReadSpeaker: “Een hoogwaardige TTS-stem helpt organisaties unieke klantervaringen en herkenbaarheid te realiseren. Voor www.voicedomein.nl voegden we de Nederlandse stemmen van Anne, Ilse, Alex en Guus toe. Maar organisaties kunnen in de samenwerking tussen Smartvoices en ReadSpeaker natuurlijk ook voor een volledig eigen custom voice kiezen.
 
Het platform www.voicedomein.nl is een initiatief van voice agency Smartvoices en tech-partner Botsquad. Het werd gelanceerd in 2019 en helpt organisaties als Achmea, De Hypotheker, Zorgbalans en Scoupy bij de eerste toepassingen voor de Google Assistent.