VPRO bouwt nieuw netwerk om kijkers te voorzien van innovatieve content

23-03-2020 (13:20) - Tech

VPRO zet oplossingen in van Juniper, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, voor het moderniseren van zijn datacenternetwerk. Dit was nodig om ondersteuning te bieden voor het intensieve videoverkeer binnen de netwerkinfrastructuur die de VPRO met twee andere publieke omroepen deelt.
 
VPRO gebruikte de switches uit de QFX-serie en Ethernet-switches uit de EX-serie van Juniper om een datacenter netwerk in te richten dat contentredacteuren, producers en stafleden een optimale netwerkervaring kan bieden tijdens de ontwikkeling van content, zoals documentaires die tot denken aanzetten. Omdat de interesse van het publiek in het eigenzinnige perspectief van de VPRO internationale vormen heeft aangenomen, had de omroep behoefte aan een krachtiger IT-infrastructuur.
 
Dit was nodig ter ondersteuning van de redactie- en productieteams die content creëren voor websites, apps, televisie, radio, live evenementen en printmedia. Het team van de VPRO moest daarnaast voorzien in de technologische behoeften van twee partneromroepen: de publieke omroepen NTR en BNNVARA.