VR presenteren kun je leren

13-06-2017 (10:04) - Tech

Een selecte groep relaties van Winkelman en Van Hessen en Ordina was aanwezig bij de allereerste Masterclass VR Presenteren, gegeven door Ralph van Hessen, Charles Groenhuijsen en Richard van Tilborg. De Masterclass is onderdeel van de lancering van de Virtual Reality (VR) Presentatietraining.
 
Ordina ontwikkelde de virtual reality app voor Winkelman en Van Hessen. Naar eigen zeggen combineert de app ‘een professionele training met het superrealistische effect van een virtual reality-bril’. De gebruiker van de app kan presentaties geven in een gesimuleerde 3D-omgeving. Tijdens en na het presenteren is er feedback beschikbaar in de vorm van statistieken. 
 
De eerste geluiden zijn positief. Hans van Geenhuizen, Senior Communicatieadviseur van RDW: ‘Het was bijzonder. Je kijkt een publiek aan en ziet hen reageren. Ik kreeg inzicht in mijn spreektempo en mijn gebruik van stopwoorden. Ik vond het heel leerzaam en ik zie hier zeker mogelijkheden in voor onze organisatie.’ Meer informatie over de VR presentatietraining vind je hier