Wanneer is een 3D printer interessant voor een bedrijf?

22-04-2020 (13:26) - Tech

Er zijn steeds meer bedrijven, die overstappen op het gebruik van een 3D printer. Mede door het feit dat een 3D printer in steeds meer bedrijfsprocessen kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het productieproces, waarbij de 3D printer zorgt voor de productie van losse onderdelen.
 
Over het algemeen is het laten werken van een 3D printer sneller, dan het bestellen van deze onderdelen bij een externe partij. In het bijzonder, wanneer de onderdelen uit bijvoorbeeld Azië of Amerika moeten komen. Daarbij zit je niet langer met importheffingen, hoge verzendkosten, enzovoort.
 

Creëer heel eenvoudig ontwerpen 

Met hoogwaardige software maak je tegenwoordig prachtige ontwerpen voor hetgeen de 3D printer moet printen. Een voorbeeld van deze software is Ultimaker Cura. Deze software kan op verschillende platforms gebruikt worden en is daarbij geheel open source. Een groot voordeel, omdat niet betaald hoeft te worden voor dure applicaties om tot een passend ontwerp te kunnen komen. Met Ultimaker Cura is het mogelijk bestanden uit te werken in de formaten STL, OBJ, X3D en 3MF.
 

3D printers blijven zich ontwikkelen

De mogelijkheden van 3D printers nemen steeds verder toe. Kijk bijvoorbeeld eens naar printers die worden aangeboden door Cards 3D Printing Solutions. Deze partij biedt diverse hoogwaardige apparaten aan, waarmee je profiteert van een breed scala aan mogelijkheden. Het printen van losse onderdelen voor het productieproces van jouw bedrijf is hier een voorbeeld van. Denk echter ook aan de mogelijkheid om bijvoorbeeld mokken uit te werken met een 3D printer. Handig voor in de kantine van je bedrijf! Of wat te denken van borden en bestek?
 

Bied producten aan vanuit je 3D printer

 
Het produceren van mokken, borden en bestek is niet alleen interessant voor in je eigen kantine. Je kunt er ook voor kiezen om deze producten breder aan te bieden. Start een eigen onderneming in de verkoop van producten, welke je met een 3D printer produceert. Het maakt je veel minder afhankelijk van externe partijen. De kans op vertragingen in het productieproces neemt hierdoor sterk af. Daarbij kun je producten op maat aanbieden en deze produceren op het moment dat een bestelling geplaatst is. Een grote ruimte voor je voorraad is hierdoor niet langer noodzakelijk.