Werken in de cloud: hoe werkt het en waar gaat de toekomst heen

02-10-2019 (15:33) - Tech

Je hoort het steeds vaker: mensen en bedrijven besluiten om te werken in de cloud. Maar wat schieten ze hiermee op, hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden als je naar de toekomst kijkt? En: wat is werken in de cloud nu precies?
 
Normaal sla je alles lokaal op en dat is handig, maar als je op een andere computer of in een andere omgeving bent kun je niet direct bij je bestanden. Dit kan voor zowel particulieren als bedrijven enorm vervelend zijn en daarom zie je dat men steeds vaker overschakelt naar een cloud-netwerk. Dankzij de cloud kun je inloggen en aan de slag via het internet waardoor je in elke omgeving toegang hebt tot je data en bestanden. Hierdoor maakt het niet uit of je bij een prospect bent; je kunt alsnog toegang krijgen tot je data en dat is enorm handig. Daarnaast bestaat er ook iets als cloudhosting voor ondernemers die een domeinnaam registreren en vervolgens een website of webshop starten. Cloudhosting bestaat uit een netwerk van servers die zich aanpassen aan jouw behoeften. Komt er een drukke periode aan? Dan krijg je er automatisch een paar servers bij die deze drukte opvangen en je website in de lucht houden. Na afloop schakel je weer gemakkelijk terug naar de standaardsituatie.
 

Waar gaat de toekomst naartoe?

Natuurlijk vraag je jezelf nu af waar de toekomst naartoe gaat. Zoals je hierboven kunt lezen zie je steeds vaker dat men besluit om gebruik te maken van de cloud. Je ziet daarom ook steeds vaker dat bedrijven besluiten om over te stappen omdat er zoveel voordelen aan vast zitten. Dit is natuurlijk begrijpelijk en om deze reden is het zeker aan te raden om te kijken of je mee kunt gaan met de verandering. Hierdoor zorg je ervoor dat je in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan.