Wild Code School introduceert volledig betaalde scholarships voor vrouwen

19-11-2019 (11:19) - Tech

Wild Code School gaat 35 volledige betaalde scholarships voor vrouwen aanbieden op zeven campussen in Europa. Vijf van deze ‘Woman in tech’ scholarships starten in januari 2020 op de Wild Code School campus in Amsterdam.
 
Uit (inter-)nationaIe onderzoeken blijkt dat de tech en IT-wereld gedomineerd wordt door mannen. Een derde van de studenten van Wild Code School in Europa is weliswaar vrouw, maar naar aanleiding van deze  recente onderzoeken en de eigen ambities heeft Wild Code School besloten dit nieuwe scholarship-programma te introduceren.


Software development

De fulltime opleidingen hebben een waarde van 7.800 euro per plek en worden in samenspraak met Nederlandse tech startups toebedeeld aan vrouwen in Nederland die een carrière als in IT willen beginnen. Dit kunnen vrouwen zijn die aan het einde van een opleiding aan de hogeschool of universiteit besluiten om de overstap te maken naar software development. Maar ook vrouwelijke zakelijke professionals uit andere vakgebieden zijn welkom om de wereld van tech in te gaan. 
 
Meer informatie over de scholarships voor de campus in Amsterdam vind je hier.