Wizenoze gaat helpen wereldwijde alfabetiseringskloof aan te pakken

08-11-2017 (10:05) - Tech

Het Amsterdamse AI bedrijf Wizenoze is samen met 12 andere internationale bedrijven geselecteerd voor Project Literacy Lab. Uitgeverij Pearson en de Amerikaanse venture capitalist The Unreasonable Group willen samen met de deelnemers in Project Literacy Lab het wereldwijde probleem rondom laaggeletterdheid en analfabetisme gaan bestrijden.

 

Project Literacy Lab

Project Literacy Lab is een accelerator programma voor 13 innovatieve ondernemingen, dat gericht is op het dichten van de wereldwijde alfabetiseringskloof. Project Literacy Lab maakt deel uit van de bredere campagne van Pearson, die tot doel heeft een globale beweging op te bouwen om tegen 2030 universele geletterdheid te bereiken. Analfabetisme en laaggeletterdheid is een wereldwijd probleem. Het heeft gevolgen voor meer dan 750 miljoen mensenlevens - een op de tien mensen die nu leven. Het kost de wereld 1,19 biljoen dollar per jaar.
 

Enige deelnemer uit Nederland

Voorafgaand aan de toetreding tot het programma vond een uitgebreide selectie plaats, waarin met name gekeken is naar de schaalbaarheid van de technologie en het huidige succes van het bedrijf. De participerende ondernemingen moeten allemaal in staat zijn om op korte termijn een wereldwijde speler te worden. Wizenoze is de enige deelnemer uit Nederland.