Zoi Meet software beschikbaar op Vuzix AR-brillen

25-06-2019 (09:54) - Tech

De Rotterdamse Startup Zoi Meet heeft een samenwerking aangekondigd tussen Verizon en Vuzix Corporation (VUZI). Hierdoor kunnen live transcripties getoond worden in de slimme Vuzix Augmented Reality brillen.


Zoi Meet is een communicatieplatform dat gebruik maakt van unieke AI technologie
om real-time audio te transformeren naar text. Door middel van deep learning methodes traint het team micro-engines voor organisaties en industrieën om zo een hoge mate van accuratie bieden voor het transcriberen van belangrijke gesprekken en audio bestanden.


Vanaf juli 2019 zal de Zoi Meet software beschikbaar zijn als app op de Vuzix Blade Smart Glasses. Gebruikers kunnen hierdoor hands-free communiceren, in meerdere talen, terwijl de spraak automatisch wordt getransformeerd naar text die te zien is op het display in de lens van de bril.


nieuwe manieren om te communiceren

'Gesproken taal is een integraal onderdeel van communicatie. Het samenbrengen van real-time live transcripties in meerdere talen op smart glasses biedt nieuwe mogelijkheden om te communiceren. Deze applicatie kan worden gebruikt door individuen and professionals om hun dagelijkse communicatie te ondersteunen', zegt Paul Travers, President en CEO van Vuzix.


'De vraag naar een verbetering in communicatie is enorm, zo is zelfs Prins Constantijn door ons voorzien van live transcripties in Japan. Wij zijn trots om aan te tonen dat jonge startups van Nederlandse bodem snel kunnen groeien. Na onze participatie in het Techstars Programma, onze huidige deelname aan Plug and Play Japan zien wij de samenwerking met Vuzix en Verizon als een nieuwe milestone', zegt Kevin Oranje, CEO van Zoi Meet.