Adobe neemt Mettle’s Skybox Tools over

21-06-2017 (18:47) - Toeleveranciers

Adobe heeft alle SkyBox-technologie overgenomen van Mettle, een wereldwijde ontwikkelaar van 360-graden en virtual reality software.

360/VR wordt steeds meer omarmd door ontwerpers, wereldwijde merken en media- en entertainmentbedrijven. Zij zoeken voortdurend naar end-to-end workflows voor dit nieuwe, populaire medium. De Skybox-toolset is exclusief ontworpen voor post-productie in Adobe Premiere Pro CC en Adobe After Effects CC en vult de bestaande 360/VR cinematic productietechnologie van Adobe Creative Cloud perfect aan. Adobe integreert de plug in-functionaliteit van SkyBox standaard in toekomstige versies van Premiere Pro en After Effects. Co-founder van Mettle, Chris Bobotis, zal in dienst treden bij Adobe. Chris heeft meer dan 25 jaar ervaring. 

gespecialiseerde technologie

“Wij zijn van mening dat het produceren van virtual reality content zo makkelijk mogelijk moet zijn voor ontwerpers. Door de overname van Mettle SkyBox-technologie kunnen we een beter geïntegreerde VR-bewerking en effectervaring leveren aan de film- en video-community”, zegt Steven Warner, vice president of digital and audio bij Adobe. “Bewerken in 360/VR vereist gespecialiseerde technologie. Daarom is dit een zeer belangrijke investering voor Adobe. Bovendien zijn we erg blij met de versterking binnen ons team in de persoon van Chris Bobotis.”

 juiste digitale tools
“Onze relatie met Adobe gaat terug tot 2010, toen we FreeForm voor After Effects hebben ontworpen. Deze relatie is sindsdien steeds sterker geworden. De overname is de volgende grote stap in onze samenwerking”, zegt Chris Bobotis, nu director, professional video bij Adobe. “Ik heb altijd geloofd in de ontwikkeling van software voor artiesten, door artiesten en ik kijk ernaar uit om nieuwe technologie uit te brengen die ontwerpers voorziet van de juiste digitale tools die helpen om hun creatieve visie tot leven te brengen.”

eerste plugin
SkyBox werd geïntroduceerd in april 2015 en was de eerste plugin die gemaakt is om Mettle's eigen 3DNAE-technologie te gebruiken. Het succes daarvan leidde snel tot de verdere ontwikkeling van 360/VR plugins voor Premiere Pro en After Effects. Op dit moment worden Mettle’s plugins gebruikt door grote internationale bedrijven, zoals The New York Times, CNN, HBO, Google, YouTube, Discovery VR, DreamWorks TV, National Geographic, Washington Post, Apple, Facebook en onafhankelijke filmproducenten en YouTubers.