Antalis laat papier met smartphone communiceren

05-02-2018 (10:43) - Toeleveranciers

Tijdens de Vakdag Print & Sign op 6 februari 2018, lanceert Antalis PowerCoat Alive, een papier dat via NFC-technologie met een smartphone communiceert. Door PowerCoat Alive laat Antalis de grenzen tussen digitale communicatie en traditionele print verdwijnen.


Papierproducent Arjowiggins is er in geslaagd om een RFID chip te integreren in verschillende papierkwaliteiten. Deze chip kan worden gelezen door een NFC geschikt apparaat er simpelweg vlakbij te houden. Vervolgens wordt er automatisch verbinding gelegd met een door u gekozen URL, zonder iets te hoeven scannen of een app te openen. 


Volg campagnes live

PowerCoat Alive kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor visitekaartjes, in verpakkingsmateriaal of uitnodigingen voor events. Voor marketeers is het een zeer interessant element dat de voortgang van een campagne continue gemeten kan worden via het speciale platform. Daarop is te zien hoe vaak een URL via de chip wordt geopend, waar, en door welk besturingssysteem (Apple/Android/Windows). Hiermee is waardevolle data te verkrijgen.


PowerCoat Alive komt in verschillende Creative Papers uitvoeringen, zoals Conqueror CX22 Alive Diamond White, Curious Metallics Alive Ice Silver en Mohawk Superfine Eggshell Alive Ultrawhite. Het product is recyclebaar, FCS®-gecertificeerd en kan digitaal of regulier geprint worden.