Cinekid MediaLab: say hi Shanghai

09-05-2017 (12:07) - Toeleveranciers

China mag zich verheugen op de komst van een Cinekid MediaLab naar zijn miljoenenstad Shanghai. Het gaat om een pilot die plaatsvindt in het Youcheng Park in The New Bund, het voormalige terrein van de World Expo 2010. 
 
De publieksopening vindt plaats op donderdag 1 juni, op de Internationale Dag van het Kind. Bezoekers krijgen workshops en installaties voorgeschoteld die eerder al te zien waren op het festival in Amsterdam. Bij de workshop Animatieplaats kunnen kinderen bijvoorbeeld met behulp van een green screen een eigen stop-motionfilmpje maken. Voor het onderdeel interactieve installaties koos Cinekid voor Line Wobbler, Mutant Me, LEAP Experience en Room Racers. Ook Cinekid AppLab en de VR Cinema krijgen een prominente plek in het Chinese MediaLab.
 
De pilot in China is het resultaat van de interesse die Shanghai Ruihe Aesthetic Education Investment Co. Ltd. toonde in Cinekid. Het bedrijf wil kwalitatieve mediakunst toegankelijk maken voor Chinese kinderen. Beide partijen besloten een samenwerking aan te gaan, met de intentie om na de pilot een MediaLab-tour te organiseren in diverse steden in China.
 
Lees hier meer over de aangeboden workshops en installaties.