Digitalisering leidt tot disruptie

15-06-2017 (09:57) - Toeleveranciers

Uit onderzoek onder ruim 450 managers in wealth- en assetmanagement blijkt dat een overgrote meerderheid van de vermogensbeheerders verwacht dat de digitalisering de komende tien jaar tot disruptie in hun branche leidt. 

 
Het onderzoek werd uitgevoerd door CREATE-Research in opdracht van Dassault Systèmes, de resultaten zijn gepubliceerd in het rapport 'Digitization of asset and wealth management: promise and pitfalls'. 
 
Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de assetmanagers gebruik maakt van socialmediatools en dat 56 procent van de wealthmanagers nieuwe digitale platforms gebruikt. Van alle acht in het onderzoek meegenomen tools is blockchain het minst vaak geïmplementeerd. De ondervraagden denken dat de digitalisering zich in rap tempo zal doorzetten, dit wordt versneld door een hogere kostendruk, de opkomst van passieve fondsen met lage kosten, het groeiende belang van vergoedingen en kosten als differentiator. 
 
Afsluitend met een positieve nooit: de digitalisering heeft niet alleen maar nadelen. Early adopters van digitale platforms en tools noemen lagere operationele kosten, een sterkere marktpositie, een hogere efficiëntie, betere compliance en een verbeterde klantervaring als voordelen.