Drukwerkdeal.nl drukt 50% meer zakelijke kerstkaarten

15-12-2017 (16:21) - Toeleveranciers

Postbezorgers kunnen zich schrapzetten. Alleen al in november lieten klanten van Drukwerkdeal.nl ruim 50% procent meer zakelijke kerstkaarten drukken dan in 2016. Zet deze groei door, dan vliegen voor 24 december ruim 12,5 miljoen kerstkaarten van de persen. Dat waren er vorig jaar nog 8 miljoen.


liever een echte kaart

Navraag door Drukwerkdeal.nl onder driehonderd klanten in 2016 laat zien dat de zakelijke kerstkaart gewaardeerd wordt in het bedrijfsleven. Eén-en-negentig procent van de respondenten zegt liever een fysieke kerstkaart dan een e-mail te ontvangen. Honderd procent houdt een goede indruk over van een bedrijf na het ontvangen van een kerstkaart. En naar verwachting verstuurt zeven-en-vijftig procent van onze klanten dit jaar daadwerkelijk een gepersonaliseerde kerstkaart.


De periode rond de feestdagen is voor Drukwerkdeal.nl een piekmoment. Black friday, Sinterklaas en Kerst zijn aanleiding voor een grote toename in de verkoop van marketingmaterialen als flyers, folders en POS-materialen. Dat is zeker dit jaar het geval, nu alle economische signalen op groen staan. “We zien dat bedrijven weer volop investeren in relatiebeheer,” zegt directeur Martijn Jansen. “Bovendien, als je in december dertig procent van je omzet doet, en dat doen veel MKB’ers, dan moet je er staan.”