Easyfairs neemt meerderheidsbelang in Packaging Première uit Milaan

30-09-2019 (10:28) - Toeleveranciers

De internationale beursorganisator Easyfairs - bekend van onder meer Empack en Packaging Innovations - heeft de overname aangekondigd van het meerderheidsbelang van het hoogkwalitatieve, Italiaanse verpakkingsevent Packaging première, dat plaatsvindt van 26 tot en met 28 mei 2020 in Milaan.
 
Packaging Première is een ‘exclusief’ evenement georganiseerd voor ontwerpers, fabrikanten van luxe verpakkingen en internationale merken en wordt gehouden in hartje Milaan, het Italiaanse centrum van mode en design en de thuisbasis van ‘s werelds toonaangevende luxemerken. Het evenement is exponentieel gegroeid sinds de lancering in 2017. Tijdens de derde editie in 2019 is het event gegroeid naar 242 exposanten, 13.000 vierkante meter en 6.700 bezoekers. De focus van Packaging Première ligt op verpakkingen voor mode & accessoires, cosmetica, wijn & gedistilleerde dranken, fine foods en andere luxe goederen.
 
Het Easyfairs UK & Global-team werkt samen met het bestaande management van Packaging Première, zij behouden een gedeeltelijk aandeel in het evenement. Het huidige Italiaanse team zal intensief gaan samenwerken met de verpakkingsteams van Easyfairs in Londen, om zo expertise en competenties uit te wisselen en de groei voort te zetten.
 
 

31e jaarlijkse evenement

Packaging Première wordt het 31e jaarlijkse evenement binnen het groeiende verpakkingsportfolio van Easyfairs en sluit aan op een reeks van belangrijke overnames die in de afgelopen jaren plaatsvonden, waaronder ADF & PCD en de Pentawards. Easyfairs bestaande wereldwijde portfolio van verpakkingsevenementen reikt van Europa tot Noord-Amerika, met merken als Empack, Packaging Innovations, ADF, PCD en Pentawards.
 
De overname maakt de eerste stappen op de Italiaanse markt mogelijk, een belangrijk territorium voor de markt van luxe verpakkingen, ter aanvulling op de ADF & PCD- en PLD-evenementen in Parijs, ADF & PCD in New York en Luxury Packaging in Londen. Het partnerschap maakt voor Easyfairs als internationale eventorganisatie verdere groei mogelijk met Italië als focuszone.
 
Matt Benyon, CEO van Easyfairs UK & Global: “We zijn zeer verheugd om dit indrukwekkende evenement aan ons groeiende verpakkingsportfolio toe te voegen. De kwaliteit van de tentoonstelling vertegenwoordigt dezelfde waarden als de events die we in heel Europa organiseren. We hebben een sterke reputatie opgebouwd binnen de wereldwijde verpakkingsmarkt, vooral in Europa en dit helpt ons om die reputatie te vergroten in Italië. Packaging Première dient als springplank voor andere evenementen en lanceringen in deze regio. Ik kijk er erg naar uit om nauw samen te werken met het team van Packaging Première om de best practices te delen en dit geweldige evenement verder te ontwikkelen.”