Empack gaat dit jaar in op Plastics Recycling

22-01-2019 (10:33) - Toeleveranciers

De verpakkingsbeurs Empack heeft één van haar hoofdthema’s voor 2019 bekend gemaakt: Plastics Recycling. Het recyclen van plastic is een hot topic in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Zo zoeken grote A-merk fabrikanten nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen. 


'De industrie staat niet stil. Op dit moment wordt er meer dan ooit gewerkt aan duurzamere oplossingen. De tijd om over te gaan tot actie is dan ook nu en in het nieuws worden al volop allerlei duurzame initiatieven naar buiten gebracht', legt Irma de Hoon, Group Event Director van Empack, uit. 


miniconferentie

Het hoofdthema wordt onder andere behandeld in de vorm van een miniconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontactmomenten. Vier experts delen de laatste ontwikkelingen op het gebied van recycleerbare materialen en gaat in op vragen als: 'Welke wetgeving komt daarbij kijken?' of 'Waar dien je rekening mee te houden bij het testen van deze materialen?'. 


Het evenement vindt op 3 en 4 april plaats in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Naast het thema Plastics Recycling worden de thema's Ketensamenwerking en E-packaging groots gebracht.