Exterion Media vaste partner stad Groningen

05-06-2018 (10:03) - Toeleveranciers

Groningen heeft de aanbesteding van de gemeente voorlopig gegund aan buitenreclame-exploitant Exterion Media. Het contract wordt aangegaan voor een periode van tien jaar en heeft geldt voor zowel traditionele- als digitale reclamerechten in de stad.


Eric Kip, Managing Director, Exterion Media: “Groningen heeft het helemaal en zeker voor ons! Nadat we de afgelopen jaren de stad Groningen hebben gedeeld met anderen zijn we ongelofelijk blij en trots dat we de komende 10 jaar deze mooie concessie op exclusieve basis mogen exploiteren.” 

 

grootste stad noord nederland

Met ruim tweehonderdduizend inwoners is Groningen de grootste stad van Noord-Nederland. De stad trekt door haar winkelaanbod, uitgaansleven, het Groninger museum en haar eigen Medisch Centrum veel bezoekers. Door haar sterke regionale functie trekt de stad ook veel bezoekers uit omliggende kleinere dorpen en steden. Groningen is daarnaast de jongste stad van Nederland, mede door de vijftigduizend studenten die een studie volgen aan de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool. Ook trekt de stad dagelijks veel werkzame personen door grote bedrijven die hier recentelijk gevestigd zijn zoals Google, Dienst Uitvoering Onderwijs en Belsimpel.


Het nieuwe contract start 1 juli 2018 en betreft reclamerechten in bushokjes, europanels en digitale objecten. Met de toevoeging van deze aanbesteding vult Exterion Media haar bestaande portfolio in Groningen aan met zowel extra traditionele objecten als digitale objecten en is daarmee de enige buitenreclame-exploitant in Groningen.