Homerr experimenteert met buren bezorgnetwerk

28-11-2018 (11:09) - Toeleveranciers

Op Black Friday en Cyber Monday werden veel pakketten niet op tijd bezorgd. Homerr verwacht ook in de decembermaand problemen en zet daarom extra in op het verlichten van de pakketbezorger. Daarvoor introduceert de start-up een nieuw initiatief: het buren berzorgnetwerk. 


De start-up begon in 2016 en pleit sindsdien voor een duurzaam alternatief voor het huidige pakketjessysteem. Daarbij stellen welwillende buurtgenoten zich beschikbaar als ophaalpunt voor buren die vaak niet thuis zijn maar wel een pakketje willen bestellen. Vooral in de decembermaand is dit volgens het bedrijf nodig, omdat de kwetsbaarheid van het huidige pakketjessysteem het meest duidelijk wordt. 


'Een groot probleem hierbij is dat pakketten vertraging oplopen bij de bezorging. Om dit probleem tegen te gaan, zijn Homerr ophaalpunten beschikbaar om duizenden pakketten alsnog tijdig af te leveren. Pakketbezorgers hoeven minder kilometers te maken en consumenten kunnen gemakkelijk hun bestelling ophalen op een moment dat voor hen goed uitkomt', vertelt oprichter Juriaan Matthijssen


BuurtPunten

Om de toenemende drukte aan te kunnen, zet Homerr inmiddels ook een stap verder. De start-up gaat aan de slag met BuurtPunten in de Flevopolder, die lopend door de wijk de laatste pakketten bezorgen in de avonduren bij hun buurtgenoten. Het is de ambitie van Homerr om dit buren bezorgnetwerk in 2019 landelijk uit te breiden.