Impress neemt 4DMS over

25-04-2017 (16:41) - Toeleveranciers

4DMS uit IJsselstein is per 25 april 2017 onderdeel van Impress. Met deze overname versterkt Impress haar toekomstige marktpositie op het gebied van klantcommunicatie. De samenvoeging versterkt de klantpropositie van zowel Impress als 4DMS.

Beide organisaties zullen autonoom blijven functioneren, maar vooral door het bundelen van onder andere de sterke IT-platformen kunnen direct synergievoordelen worden gerealiseerd voor opdrachtgevers.

De complementaire dienstverlening is één van de belangrijkste drijfveren achter deze overname aldus algemeen directeur van Impress, Joop Agterberg: 'Waar Impress vooral als een data-specialist bekend staat op het gebied van Financial Services, Marketing Operations en Publishing Services, zien we dat de markt steeds meer digitale oplossingen vraagt. Met 4DMS in onze familie vergroten we onze data-analyse en digitale expertise en kunnen we opdrachtgevers van beide organisaties nóg beter voorzien van diensten in de volledige keten van klantcommunicatie.'

Ook Jos van der Vorst, directeur van 4DMS, benadrukt de kansen die deze overname biedt: 'Impress is een partij die qua cultuur en dienstverlening uitstekend bij ons past. We werken al enkele jaren samen en in deze periode hebben wij gemerkt dat we gezamenlijk nog beter onze klanten kunnen bedienen. Door de krachten te bundelen ontstaat een organisatie die klaar is voor een mooie “crossmediale” toekomst.'

Deze overname brengt Impress in de top 3 van serviceproviders op het gebied van klantcommunicatie en vertegenwoordigen beide organisaties een gezamenlijke omzet van ongeveer 15 miljoen euro, waar 130 FTE’s werkzaam zijn. Naast autonome groei, denkt Impress nadrukkelijk na over toekomstige aquisities om het portfolio verder uit te breiden.