Laravel-bedrijven bundelen krachten en starten Stichting Laravel Nederland

21-06-2019 (10:19) - Toeleveranciers

Na een klein jaar van voorbereiding is op 12 juni 2019 Stichting Laravel Nederland (Dutch Laravel Foundation) officieel gelanceerd. Deze door, de bedenker van het Laravel PHP Framework, Taylor Otwell goedgekeurde foundation zal het gebruik van het open source framework Laravel in Nederland promoten onder opdrachtgevers en zal kennisdeling tussen Laravel developers bevorderen. 

Stichting Laravel Nederland heeft als missie onder meer de promotie van Laravel op zakelijke events, het organiseren van community events ten behoeve van kennisuitwisseling en marketing/pers/pr-activiteiten.

Het oprichten van de stichting vloeit voort uit de behoefte om het merk en framework Laravel professioneel in de markt te vertegenwoordigen. Aangezien Laravel open source is en er geen commerciële partij eigenaar is, was het niet mogelijk om onafhankelijk te communiceren vanuit het merk Laravel. Daarom voorziet de stichting nu in die behoefte van onafhankelijke communicatie. Tot op heden lag de promotie van Laravel alleen bij bedrijven die het framework gebruiken.

Michel van Velde, community manager van Stichting Laravel Nederland; “Het interessante aan deze stichting is dat concurrenten uit de Laravel community de handen ineenslaan om samen te werken. Niet alleen in PR maar ook in kennisdeling en bijvoorbeeld het organiseren van hackathons en C-level meetings. Het uiteindelijke doel van de stichting is om het marktaandeel van Laravel in Nederland te vergroten.