Logitech G en ECV esports slaan handen ineen

27-09-2019 (16:12) - Toeleveranciers

Logitech G, een merk van Logitech, kondigt een langdurige samenwerking aan met ECV esports om de Nederlandse esportswereld naar een hoger niveau te tillen. De partijen gaan samen op zoek naar aanstormend esportstalent, en zullen geselecteerde talenten laten groeien met behulp van de professionele esports-producten van Logitech G en een coachingstraject vanuit ECV esports.
 
Op 26 oktober 2019 vindt de eerstvolgende selectiedag plaats waar deelnemers in vier sessies de mogelijkheid krijgen om hun Fortnite-skills te laten zien.


HERO-programma

Onlangs heeft ECV esports al 4 nieuwe Fortnite-spelers, 7 nieuwe FIFA-spelers en twee gloednieuwe teams voor CS:GO en Rainbow Six: Siege aangetrokken. Desalniettemin zullen de partijen samen continu op zoek gaan naar nieuw talent. Nieuwe spelers van ECV esports worden onderdeel van het HERO-programma, wat uit 2 basisonderdelen bestaat: life-skills en game-skills. ECV esports gebruikt de Verantwoord Gamen-formule als het gaat om life-skills: talenten wordt zich bewust gemaakt van het eigen gamegedrag en worden geholpen om de balans te vinden tussen het gamen en het dagelijkse leven. Naast de life-skills en game-skills worden de talenten gecoached op algemene esportskennis, fysieke gesteldheid, voeding en socialmediagebruik.