Maar 5% van de ondernemingen heeft moderne gegevensuitwisseling

30-11-2018 (14:23) - Toeleveranciers

Wipro Limited (NYSE: WIT) en Snowflake Computing publiceren het onderzoeksrapport ‘An Inflection Point for the Data-Driven Enterprise’. Het onderzoek werd uitgevoerd door Harvard Business Review Analytic Services. De studie laat flinke hiaten zien tussen wat bedrijven willen implementeren, en wat ze daadwerkelijk met moderne gegevensuitwisseling en geavanceerde analyse hebben bereikt.

 
Slechts 5 procent van de respondenten gelooft dat hun organisatie efficiënt bezig is met het implementeren van hedendaagse gegevensuitwisseling. 67 procent streeft naar een effectieve uitwisseling van gegevens . Met moderne gegevensuitwisseling worden de gegevens zelf niet fysiek verplaatst. In plaats daarvan worden de gegevens in real time op een veilige manier gedeeld. Men maakt hierbij alleen-lezen kopieën van de gegevens toegankelijk voor elke combinatie van organisaties bestaande uit ‘gegevensverstrekkers’ en ‘gegevensconsumenten’. Dit geeft organisaties onbegrensde mogelijkheden om gedeelde gegevens met hun eigen gegevens te integreren. Het leidt bovendien inzichten, die voorheen niet beschikbaar waren.
 
 

Onderzoeksmethodologie

Het onderzoek is uitgevoerd onder 729 respondenten van het HBR-lezerspubliek (tijdschriften/lezers van nieuwsbrieven, klanten, HBR.org-gebruikers). Het respondentenprofiel bestond uit hoger management, bestuursleden en middenmanagers van grote bedrijven, gevestigd in Noord- en Zuid-Amerika, Azië Pacific, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De voornaamste sectoren waren financiële dienstverlening, gezondheidszorg, technologie, productie, retail en consumentengoederen.
 
Download hier het volledige rapport.