Media Perspectives biedt mediasector helpende hand bij digitale transformatie

28-02-2018 (10:01) - Toeleveranciers

Media Perspectives wil de partner zijn in de transformatie van de mediasector iMMovator en Hilversum Media Campus slaan de handen ineen en gaan samen verder als Media Perspectives. Krachtenbundeling, samenwerken en verbinden zijn volgens de nieuwe organisatie het noodzakelijke antwoord op de uitdagingen waarvoor de mediasector staat.
 

duurzame toekomst

Dinsdag 27 februari werd Media Perspectives gepresenteerd tijdens het event ‘100 jaar Mediastad’ in Beeld en Geluid. Media Perspectives wil de partner zijn voor mediabedrijven als het gaat om een duurzame toekomst in de digitale transformatie. Met Media Perspectives ontstaat een organisatie die de mediasector versterkt op de thema’s talent, business development, data science en nieuwe content-vormen.
 

bijdrage gemeente Hilversum

Media Perspectives is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Hilversum. Wethouder Wimar:  “Het constant trainen van vakmensen is voorwaarde om te kunnen reageren op snelle veranderingen en nieuwe technologie in de media. Die technologische vernieuwing willen we in de ‘media valley’ laten bloeien, zodat de media van morgen, en van de toekomst, vaak uit Nederland en Hilversum komen. Daarom is ook het betrekken en opleiden van de toekomstige generatie media makers van essentieel belang. Dat moeten we samen doen, krachten bundelen, niet ieder voor zich. Ik zie in het samengaan van iMMovator en Hilversum Media Campus de aanzet tot een nieuw topinstituut voor talentontwikkkeling en innovatie. Een belangrijke stap om onze mediasector in de voorhoede van de digitale contentproductie te houden.”