Monsterboard constateert hoopvolle ontwikkeling

10-10-2017 (12:13) - Toeleveranciers

September was een hoopvolle maand voor werkzoekenden, als je Monsterboard mag geloven. In deze maand werden vacatures meer dan 35% vaker bekeken dan in de zomermaanden juli en augustus. Ook waren de cijfers ten opzichte van vorige jaren veelbelovend.

 

stijging

Uit de najaarscijfers, gepubliceerd door Monsterboard zelf, blijkt dat het aantal gestarte sollicitaties met 25% toenam ten opzichte van de zomer en dat het aantal bezoekers op de eigen website met 10% is toegenomen. 
 

goed jaar

Met name het gegeven dat er meer wordt gesolliciteerd ten opzichte van vorige jaren is hoopvol. September is namelijk altijd al een populaire maand wat betreft sollicitatiegerelateerde activiteiten. ‘De economie trekt enorm aan, er zijn meer vacatures en ook de werkzoekenden, zowel de actieve als de passieve kandidaten, beginnen massaal actie te ondernemen. Een mooie ontwikkeling want er liggen volop kansen op de huidige arbeidsmarkt. En een betere toekomst hebben kandidaten zelf in de hand’, duidt Gian Zandona van Monsterboard de positieve cijfers.