Monsterboard: ‘meer vrouwen in IT’

18-04-2017 (10:02) - Toeleveranciers

Er is nog steeds een tekort aan vrouwen in de IT. Dat is althans de mening van Monsterboard. De belangrijkste oorzaak voor dit tekort zijn te technische vacatureteksten met een overdaad aan jargon, concludeert de recruiter.
 
Er wordt in vacatureteksten te weinig aandacht besteed aan zaken waar vrouwen waarde aan hechten. Het mes snijdt echter aan twee kanten. Ook vrouwen zelf overwegen IT-functies niet of nauwelijks, omdat ze denken dat het te technisch en niet inspirerend voor ze is, daarnaast wordt het gezien als mannenwereld waar ze liever niet in belanden. 
 
Op de eerste dag van de Diversity Week pleit Monsterboard voor meer vrouwen in de IT. Het recuitment platform wil zowel IT werkgevers als vrouwen laten inzien dat een baan in de IT voor vrouwen dichterbij is dan vaak gedacht wordt. Een baan in de IT kan voor veel vrouwen wel degelijk een interessante carrièrestap zijn, is de boodschap. Met de digitalisering van de samenleving, komen er met de dag meer IT vacatures online. 
 
Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: ‘Een IT functie is voor veel vrouwen niet direct een logisch stap of het lijkt niet haalbaar, maar als ze gaan onderzoeken hoeveel IT er al in hun huidige baan zit en als ze hun kwaliteiten hier naast leggen, blijkt dat een IT baan vaak wel binnen handbereik ligt. Soms moeten alleen wat extra trainingen of opleidingen gevolgd worden. Uiteraard moet je voor een IT functie als vrouw een zekere affiniteit of interesse hebben in techniek, maar uit gesprekken met vrouwen die al werkzaam zijn in de IT blijkt dat communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en creativiteit bijna net zo belangrijk zijn voor een IT functie.’
 
In de Diversity Week laat Monsterboard van 18 t/m 25 april vrouwen in de IT aan het woord over heersende vooroordelen en hoe zij het zelf ervaren om in de IT te werken. Ook kunnen nieuwsgierige vrouwen en geïnteresseerden op Facebook een test doen om hun IT kwaliteiten te testen. 
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.