Nederlandse vacatureteksten bedroevend slecht geschreven

29-03-2017 (09:43) - Toeleveranciers

De kwaliteit van Nederlandse vacatureteksten is bedroevend laag. De gemiddelde score van de 172.170 geanalyseerde vacatures in februari 2017 bedraagt 21,8 punt van de in totaal 100 punten te behalen in de VacatureVerbeteraar.


In het overgrote gedeelte van de vacatureteksten mist het aanbod voor de potentiele kandidaat of zijn er algemene arbeidsvoorwaarden genoemd die niet interessant zijn voor de te werven doelgroep. Dit blijkt uit analyses van Intelligence Group op basis van scores uit de VacatureVerbeteraar en Jobdigger.

meest benoemde arbeidsvoorwaarden
De aangeboden arbeidsvoorwaarden zijn vaak mager omschreven. In niet meer dan 32,8% van alle vacatures zijn er 1 of meer arbeidsvoorwaarden benoemd in de tekst. Naast salaris, nog te vaak vaag omschreven als marktconform, vormen deze met reiskostenvergoeding en flexibiliteit van werktijden de top 3 van benoemde voorwaarden. 

intermediairs
Een aantal intermediairs laten het goede voorbeeld zien en schrijven teksten die hun doelgroep direct aanspreekt. Het bedrijf Techsharks staat in de totale ranking met 2 vacatures bovenaan de lijst van best scorende vacatures in februari (scores 85/100), gevolgd door SerenIT Recruitment en AV werving & selectie. 

de tien beste
Top 10 best scorende vacatures van februari 2017 zijn geschreven door:
Techsharks
SerenIT recruitment
AV werving & selectie
Oxyma
Reinaerde
Rijkswaterstaat
Intersnack
Brand new sales
MrpD
Eminent Groep