NIMA en Inholland gaan samenwerken

13-06-2017 (16:09) - Toeleveranciers

NIMA, de beroepsvereniging en het exameninstituut voor professionals in marketing, communicatie en sales, is een samenwerking aangegaan met Hogeschool Inholland. Vanaf deze maand is Inholland als HBO Education Partner verbonden aan NIMA.


commercieel paspoort
De samenwerking houdt in dat studenten al vanaf hun eerste jaar aan een commercieel paspoort kunnen werken. Studenten Business Studies bij Inholland ontvangen na afronding van het tweede jaar een NIMA A-certificaat. Studenten van de afstudeerrichting Marketing ontvangen na hun afstuderen een hbo-certificaat NIMA B1 Consumentenmarketing of Business Marketing. Deze studenten ontvangen na afstuderen een hbo-erkenning in MyCareer, het NIMA commercieel register voor het bedrijfsleven. Studenten die een marketingplan schrijven als afstudeerscriptie en enige werkervaring hebben opgedaan, kunnen doorstromen naar een NIMA B2 Assessment.


relevantie voor het vak

NIMA wil het aantal professionals in marketing, communicatie en sales dat betrokken is bij NIMA substantieel vergroten, de relevantie voor het vak en de functie laten toenemen en optimaal aansluiten op de loopbaan en persoonlijke ontwikkeling van professionals. Bij Hogeschool Inholland staat de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk hoog in het vaandel.