Onbeperkt verlof regeling Bynder stemt tevreden

30-01-2018 (09:55) - Toeleveranciers

Bynder is tevreden over de eerste resultaten van de regeling die bepaalt dat werknemers onbeperkt verlof op mogen nemen. De regeling ging in 2016 in en laat nu zien dat werknemers daadwerkelijk vaker verlof opnemen. De angst dat de regeling een averechts effect zou hebben is daarmee ongegrond.

wereldwijde toename

Bij alle vestigingen nam het aantal verlofdagen toe. Ten opzichte van het jaar ervoor 27 procent. Alle vestigingen van het softwarebedrijf laten een stijging zien. Met name de resultaten in de VS, waar eerdere resultaten met dergelijke regelingen niet bepaald positief waren, stemmen people & talent director Kristel Moedt tot tevredenheid: ‘Wij laten zien dat het ook goed kan uitpakken: we zitten in Boston gemiddeld op bijna 21 vrije dagen per persoon waarbij de feestdagen niet zijn meegerekend. Dat is ongekend, mensen komen daar vaak niet verder dan tien vrije dagen per jaar. Het is een echte cultuuromslag voor ze.’
 

blije werknemers

Bynder wil zijn werknemers aanmoedigen vaker verlof op te nemen, en dat werpt nu zijn vruchten af. De werknemers zijn zelf ook erg blij met de open houding. Het bedrijf wordt door zijn werknemers beoordeeld met een score van 4.7 uit 5, zo blijkt uit onderzoek van Glassdoor. Slechts drie werkgevers in het onderzoek scoren beter. En de bedrijfsresultaten hebben overduidelijk niet te lijden onder de soepele regeling. Deloitte berekende dat Bynder in de afgelopen 4 jaar een groeipercentage van 3792 procent bereikte. Hiermee staat het op nummer 23 in de top 500 van snelst groeiende bedrijven.