Pascal’s Angels van start

21-12-2018 (10:45) - Toeleveranciers

Hij doet het al 14 jaar. Maar vanaf 1 januari 2019 hangt er een prijskaartje aan en biedt hij meer service. Met Pascal’s Angels wordt Pascal Boogaert een makelaar tussen opdrachtgevers en freelancers in marketing en communicatie. Hij neemt art buying taken uit handen en koppelt binnen 24 uur interim professionals aan opdrachtgevers.
 

Pascal is sinds 2004 werkzaam als freelance copywriter. Hij was vanaf dag 1 overtuigd van de flexibele kracht en heeft sindsdien meerdere initiatieven ontplooid om die kracht te vergroten. Door samen met collega freelancers een platform op te zetten (thefreeforce.com) waarbij freelancers elkaar kunnen helpen en waarbij opdrachtgevers sneller freelancers kunnen vinden. Daarnaast heeft hij met de hulp van 51 andere freelancers en tientallen opdrachtgevers een boek op de markt gebracht met belangrijke tips en levenslessen voor freelancers: vogelvrijboek.nl Verder heeft Pascal er nooit een probleem van gemaakt om zijn netwerk te delen met opdrachtgevers en andere freelancers. Al meer dan 14 jaar krijgt Pascal bijna dagelijks de vraag: ken je nog iemand? Een vraag die hij steeds met liefde beantwoord.
 

steeds flexibeler

De marcom wereld wordt steeds flexibeler. Het aantal freelancers is enorm gestegen. En voor opdrachtgevers wordt het steeds moeilijker om de juiste te vinden. Niet alleen qua talent, beschikbaarheid en tarief, maar ook qua mentaliteit. Het is dan ook niet gek dat er steeds nieuwe initiatieven komen (en soms ook weer verdwijnen) zoals Stash, Brainwith, ThoseWhoCan, NoSweat, MaaS en uiteraard The FreeForce – om de flex wereld op een handige manier vorm te geven. 
 

gun-factor

Ondanks alle initiatieven blijft de menselijke factor de doorslag geven bij het zoeken naar een freelancer. Het is dan ook niet zo gek dat Hansje Rol na haar Hunky Dory tijd nog steeds gevraagd wordt naar sterke interimmers. Opdrachtgevers willen freelancers vinden via-via en liever niet via een onpersoonlijke tool. Door alles wat Pascal in de afgelopen 14 jaar heeft ondernomen aan freelance-activiteiten ken hij veel interimmers en opdrachtgevers persoonlijk. En doordat hij zelf als freelancer bij tientallen bureaus en opdrachtgevers binnen heeft gekeken, voelt hij precies aan welke freelancer past bij welke opdrachtgever. Een initiatief als Pascal’s Angels is dan ook eigenlijk een zeer logische stap.
 
Met Pascal’s Angels blijft Pascal doen wat hij al 14 jaar doet: freelancers koppelen aan opdrachtgevers. Maar waar hij eerst alleen een paar namen doorgaf, kan hij nu het hele art buying traject uit handen nemen; beschikbaarheid checken, offertes laten opstellen en voorbeelden van werk opvragen.
Per 1 januari 2019 legt Pascal zijn bestuursfunctie neer bij The FreeForce om zich volledig te kunnen richten op Pascal’s Angels.


www.pascalsangels.com