Primeur reclamemast als bijenhotel

26-07-2018 (14:52) - Toeleveranciers

Utrecht is de eerste stad die een volledig duurzame reclamemast krijgt waarbij de mast bovendien functioneert als bijenhotel. Interbest heeft dit project opgepakt in samenwerking met Honey Highway


Vorig jaar heeft de gemeente Utrecht een aanbesteding gedaan voor een nieuwe reclamemast bij de A2. De reclamemast wordt maximaal dertig meter en is volledig duurzaam. Zo is de mast gemaakt van hergebruikte materialen van oude masten. Het bovenste deel van de mast krijgt twee digitale reclameschermen van 9 bij 12 meter met led-verlichting waarvan de lichtsterkte zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. s'Nachts is de verlichting tussen 01.00 uur en 05.00 uur altijd uit.

 

bijenhotel

De mast gaat ook functioneren als bijenhotel. De mast krijgt een honingraatstructuur van staal, gevuld met FSC-houten delen en nestkasten voor de bijen. Voeding krijgen de bijen via de bloemen in de berm, die is ingezaaid met speciaal samengesteld bloemenzaad. De gemeente Utrecht biedt met de komst van deze mast en de inrichting van de berm een nestelplek voor wilde bijen, hommels en vlinders. De reclamemast zal er naar verwachting in het voorjaar van 2019 langs de rijksweg A2 staan.