Samenwerking Verizon Media en Warner Music reclameverkoop Youtube

13-08-2019 (14:02) - Toeleveranciers

Verizon Media is een exclusieve samenwerking aangegaan met Warner Music om de reclameverkoop op de YouTube-kanalen van het bedrijf in de Benelux en de Noordse landen te beheren.


Dankzij de samenwerking kunnen cliënten videoadvertenties plaatsen bij specifieke artiesten, genres of afspeellijsten en kunnen zij deze richten op geografische locatie en tijdsstip. Ze hebben ook de garantie dat hun advertenties worden geplaatst in een gesloten merkveilige omgeving, die alleen worden weergegeven naast professioneel geproduceerde inhoud van Warner Music.

De nieuwe deal komt na een succesvolle samenwerking tussen Verizon Media en Warner Music in Italië, meldt het persbericht. Het is een belangrijke ontwikkeling in de strategie van Verizon Media om advertenties aan te bieden in alle formaten, nationaal en lang/kort formaat video, op premium locaties online.

Warner Music en zijn artiesten bieden muziek en andere inhoud die veel internetverkeer en gebruikersbetrokkenheid genereert, waarbij fans vaak opeenvolgende volledige video’s bekijken. Merken kunnen zich daarom inkopen bij een populair, bekend formaat en het risico uitsluiten dat hun advertenties naast ongepaste of inhoud van lage kwaliteit worden weergegeven.