Sign & Print Expo 2019: transformatie van beurs naar event

22-03-2019 (14:43) - Toeleveranciers

De vernieuwde Sign & Print Expo gaat over enkele dagen van start en de organisatie pakt uit voor de bezoekers. In een eerder stadium werd al duidelijk dat er drie dagen langs hoogwaardige kennissessies plaatsvinden op het gebied van duurzaamheid, creativiteit, innovatie, automatisering en omnichannel communicatie, maar nu worden ook alle experiences gecommuniceerd.


Met een meet-up room, Innovation Gallery en diverse street art belevenissen belooft de traditionele beurs de stap te maken naar een fascinerend event. “We lichten de meest in het oog springende experiences uit. Bezoekers kunnen hier handig gebruik van maken door hun bezoek alvast voor te bereiden”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Event Manager Sign & Print Expo.


200 experts onder een dak

Bezoekers die op zoek zijn naar de nieuwste mogelijkheden, trends en technieken in de sign- en print branche, naar nieuwe inspiratie, of weet je al welke kant je op wilt maar ben je nog zoekende naar die exclusieve uitstraling voor je bedrijf/merk waarmee je een voorsprong voor jezelf creëert ten opzichte van je concurrentie? Tijdens Sign & Print Expo komen bezoekers in contact met 200 gespecialiseerde exposanten. Deze experts beantwoorden alle vraagstukken en brengen bezoekers op de hoogte van de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van visuele communicatie.

 

Innovation Gallery: onsite expositie met innovaties

Op Sign & Print Expo kom je als bezoeker langs om inspirerende, nieuwe ideeën op te doen in de vele mogelijkheden die de sign- en printindustrie bieden. Een 42-tal exposanten hebben innovaties aangeleverd die kans maakten op een plekje op de Innovation Gallery. Uiteindelijk heeft de jury, samengesteld door het CMBO en FESPA, 16 innovaties uitgekozen die onsite onderworpen worden aan de mening van de professionele bezoeker. Naast de publieksvakprijs wordt op donderdag 28 maart 2019 om 16.00 uur ook een juryvakprijs uitgereikt aan de innovatie van 2019.

 

Carrièreplein

De toekomst van deze sectoren staat al jarenlang onder druk. Steeds minder jongeren kiezen ervoor om zich te specialiseren in deze sector. Sign & Print Expo luidt de noodklok en organiseert daarom in samenwerking met een aantal exposanten een carriereplein om o.a. jongeren warm te maken voor deze sectoren. Op het carrièreplein krijgt iedereen de kans om de openstaande vacatures te bekijken, je CV door experts te laten controleren én een professionele foto te laten maken voor LinkedIn of CV. Hier kunnen bezoekers ook in gesprek gaan met de aanwezige professionals om een vacature te bespreken, advies in te winnen en een goede indruk te krijgen van de branche.

 

ervaar, bekijk en voel unieke creatieve printmogelijkheden

Boeken, magazines en verpakkingen gaan allemaal dagelijks door onze handen. Papier is bij uitstek geschikt om de meest uiteenlopende effecten in te verwerken, en van bijzondere grondstoffen te maken. Papier gemaakt van tomatenvezels, spijkerbroeken of steen? Papier dat eruitziet als beton, voelt als fluweel, ruikt als rubber, de structuur heeft van leer of hout? Op deze voelwand ervaar je de meest bijzondere en moderne papiersoorten en prints en technieken speciaal voor Sign & Print Expo geselecteerd. Als expert op het gebied van zintuigmarketing zal Annemarie Kleve hier drie dagen lang bij aanwezig zijn voor ondersteunende uitleg en presentatie.

Naast de bovengenoemde experiences is er nog veel meer te beleven. Bekijk de timetables voor het kennistheater en zorg ervoor dat jij de sessies meepakt die interessant voor jou zijn. Alle experiences zijn hier terug te vinden.