SpotX bundelt krachten met smartclip

16-05-2018 (10:31) - Toeleveranciers

Videoadvertentieplatforms SpotX en smartclip hebben hun krachten nu ook gebundeld voor de Nederlandse en Belgische markt. Door de samenwerking is een videoadvertentieplatform ontstaan met de grootste diversiteit in premium video-inventory in de Benelux. Naast de samenwerking met smartclip kondigt SpotX vandaag ook aan dat Elwin Gastelaars is aangesteld als Head of Europe van de Advanced Solutions Group. In deze rol zal hij de consultancytak van SpotX in Europa opzetten. 


Nadat SpotX en smartclip afgelopen februari al een wereldwijde merger van hun videoadvertentieplatforms hebben aangekondigd, gaan beide partijen nu ook de Benelux-markt voorzien van één volledig geïntegreerde en datagedreven adtech stack. Zo gaan zij naast programmatic advertisingtechnologie tevens faciliterende diensten aanbieden aan ‘total video’-adverteerders op alle (tv-)schermen via over-the-top (OTT), connected en addressable tv. De samenvoeging van beide platforms resulteert in een gebundelde premium video-inventory, waardoor een hoge dekkingsgraad op grote schaal is ontstaan die adverteerders en mediabureaus in staat stelt hun doelstellingen nog beter te realiseren. 


efficiëntere inkoopmogelijkheden

Door de promotie van Elwin Gastelaars zal Jeroen Rutte tijdelijk de functie als Managing Director SpotX Benelux overnemen en de transitie begeleiden. “Met de intreding van de GDPR is er steeds meer vraag naar diverse inkoopmogelijkheden. Dankzij de combinatie van SpotX en smartclip beschikken we nu over het grootste en meest kwalitatieve aanbod van video-inventory. Hierdoor kunnen we nog efficiënter in elke inkoopbehoefte voor video voorzien, van geavanceerde programmatic inkoop tot de meest gecontroleerde manuele inkoop. Beide teams verheugen zich om onze partners hierin te ondersteunen en hun diepgaande technische kennis en relationele vaardigheden te combineren en in te zetten als één team en platform,” aldus Rutte. 


uitbreiding 

Naast de fusie met smartclip kondigt SpotX ook de Europese introductie van de Advanced Solutions Group aan, de consultancytak van SpotX. De Advanced Solutions Group helpt sinds de oprichting in juli 2017 wereldwijd adverteerders, uitgevers en broadcasters bij het opzetten van hun advertentiestrategieën en de technische inrichting hiervan. Hetzelfde zal nu in Europa door Elwin Gastelaars als Head of Advanced Solutions Group EMEA worden opgezet. Gastelaars rapporteert direct aan Allen Klosowski, Senior Vice President Advanced Solutions Group.