Sulapac helpt Chanel met duurzame verpakkingen

04-12-2018 (14:09) - Toeleveranciers

 

De Finse start-up Sulapac is voor het eerst ingehuurd door een cosmetisch merk. En dat gaat niet om een klein bedrijf: Chanel heeft namelijk de hulp van Sulapac ingeroepen om een milieuvriendelijkere verpakking voor haar producten te ontwikkelen. Het materiaal dat de start-up gebruikt is afbreekbaar en wordt gemaakt van houtsnippers en natuurlijk bindmiddel.


'We hebben een hoge standaard gezet voor de kwaliteit van ons duurzame materiaal, vanuit de ambitie om plastic te kunnen vervangen. En we zijn erg blij om Chanel te verwelkomen, zeker een van de voorlopers op de markt van luxegoederen als het gaat om het gebruik van duurzaam materiaal en technologische innovaties', zegt Suvi Haimi, CEO & Co-Founder of Sulapac. 


De stap om de wereld te redden van plastic komt volgens haar daardoor weer een stap dichterbij. Sulapac is in 2016 begonnen, om aan deze missie een bijdrage te kunnen leveren. Sindsdien heeft het bedrijf al meerdere internationale prijzen gekregen. Sulapac staat onder meer vermeld in de Top-100 Hottest Startups in Europe van Wired UK 2018.