Tuvalu Media samen verder met Franse Producent Newen

07-02-2017 (20:06) - Toeleveranciers

De TM Group, moedermaatschappij van onder andere Tuvalu Media, heeft een nieuwe aandeelhouder. Newen, een van de grootste onafhankelijke productiehuizen van Frankrijk en onderdeel van televisiezender TF1, neemt een strategisch belang in de TM Group.


In de nieuwe constellatie blijft de directie (Taco Zimmerman en Douwe van der Werf) aandeelhouder en neemt mede-oprichter Duurt Holman afscheid van het bedrijf.

Karmijn Kapitaal
De TM Group vervult met de nieuwe aandeelhouder de wens tot een internationale, strategische partner; investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal treedt, na drie succesvolle en plezierige jaren van samenwerking, terug als aandeelhouder.

ambities
Met de nieuwe samenwerking kan de TM Group haar internationale ambities sneller en concreter vorm geven en krijgt het direct toegang tot het internationale netwerk van Newen en Frankrijk in het bijzonder.


De TM Group bestaat uit televisieproducent Tuvalu Media, dramaproducent Column Film, online producent Sparkx en Multi Channel Network (MCN) Age of Media. Het productiehuis is vooral bekend van producties als Maestro, Ali B. Op Volle Toeren, Groeten van MAX, Brugklas, DNA Onbekend en Vlucht HS13.