Vacaturesite Jobbird de grootste

08-08-2018 (09:53) - Toeleveranciers

Vacaturewebsite Jobbird is de grootste vacaturewebsite van Nederland in de eerste helft van 2018. Zo blijkt uit onderzoek van Recruiting Roundtable Nederland. In de eerste zes maanden van het jaar zijn op Jobbird in totaal 270.167 unieke vacatures geplaatst.


Het onderzoek toont de top 25 vacaturewebsites en het aandeel in vacature-advertenties voor nieuw geplaatste, tijdelijke en vaste banen. Sinds het vorige onderzoek van Recruiting Roundtable Nederland in de tweede helft van 2014, is Jobbird gestegen van de derde naar de eerste positie door een toename van het aantal unieke vacatures van 650%.


Jobbird staat op de eerste plek door het 15% marktaandeel met 270.167 unieke vacatures in Nederland. Hiermee laat het platform Werk (2e plek), Vacant (3e plek) en bekende vacaturesites als Nationale Vacaturebank, Mosterboard en Randstad achter zich. “Er zijn meer dan 2.400 vacaturebanken in Nederland met veelal hetzelfde aanbod. Dit maakt het vinden van een baan voor werkzoekende lastig en tijdrovend. Wij hebben met Jobbird het grootst aantal unieke vacatures. Daarnaast hebben wij vacatures die ook op andere platforms te vinden zijn. Dit betekent voor werkzoekenden een grotere kans op een match”, aldus Marlot Anna Cruiming, CEO van Jobbird. Jobbird verwacht ook aankomend jaar de groei in Nederland en op buitenlandse markten voort te zetten naar in totaal één miljoen vacatures in december 2018.


Over Jobbird

Jobbird werd in 2011 opgericht door Jan-Peter Cruiming met als missie een transparante arbeidsmarkt te creëren door op één gratis en toegankelijk recruitment platform vraag en aanbod elkaar te laten vinden. Met dagelijks bijna 180.000 openstaande vacatures van 70.000 werkgevers en 210.000 cv’s in hun database is Jobbird is de grootste vacaturebank van Nederland. Met een gemiddeld cijfer van een 8,6 is Jobbird twee keer uitgeroepen tot beste vacaturebank van Nederland (2016 en 2017). Jobbird rolt momenteel haar platform Europees uit en wil volgend jaar de overstap maken naar de Verenigde Staten en Azië.