Video Maturity Model gelanceerd

08-05-2017 (13:35) - Toeleveranciers

Vandaag introduceert Eclipse Videomanagement het Video Maturity Model. Het is het meest uitgebreide hulpmiddel dat wereldwijd beschikbaar is om de effectiviteit van video voor organisaties te verhogen. 


Video Volwassenheid betekent dat een organisatie is staat is om video als instrument effectief te gebruiken. Organisaties die Video Mature zijn communiceren effectiever, verkopen meer, hebben lagere kosten en loyalere klanten en medewerkers. 

acht aspecten
Het Video Maturity Model zoomt in op acht verschillende aspecten rond het gebruik van video: de identificatie van de content-behoeften van verschillende doelgroepen, de productie en de relatie met producenten van de video, het publiceren van de video, het meten van de performance, strategie en tactiek, het omgaan met resources, videomanagement (de mensen) en de processen rondom de video.

volwassenheids-score
Gebruikers doen een assessment, met zo’n 60 serieuze vragen. Aan het einde van de test krijgen ze hun volwassenheids-score, inzichten in hun prestaties op de acht individuele aspecten en ze kunnen zichzelf vergelijken met benchmarkgegevens van andere organisaties. 

verbeteradviezen
Organisaties die (te) laag scoren, krijgen een gratis rapport van 14 pagina’s met verbeteradviezen. Het advies-rapport zoomt in op de gegeven antwoorden bij het assessment en geeft ook een concreet actieplan om de effectieve inzet van video te verhogen.

punt van discussie
Het Video Maturity Model is ontwikkeld onder leiding van Thijs Viguurs, principal consultant bij Eclipse Videomanagement. “Het belang van video is bij de meeste organisaties geen punt van discussie meer. Maar de aanpak en manier van werken kan bij veel organisaties professioneler en effectiever. Het Video Maturity Model helpt om dit inzichtelijk te maken”, zegt Thijs. “Het is tot nu toe gebruikt bij organisaties in Nederland, België, Denemarken, Spanje, Australië en de Verenigde Staten. Door het model online open te zetten, hopen we dat we organisaties wereldwijd kunnen helpen”.

geen addertjes
Het Video Maturity Model kan door gebruikers van de site gratis en zonder addertjes onder het gras gebruikt worden.