Waarom relatiegeschenken ook een vorm van marketing zijn

09-12-2019 (12:49) - Toeleveranciers

Een effectief én voordelig marketinginstrument. Dat is een combinatie waar iedereen die zich bezighoudt met marketing blij van wordt! Relatiegeschenken zijn een heel geschikt middel om de doelgroep en potentiële klanten te bereiken. Je hoeft hierbij niet direct heel groot te denken, het bedrukken van pennen of usbs-sticks met een logo kan al veel effect hebben. Of verras relaties juist met een mooi geschenk. Dan is de kans groot dat ze jouw bedrijf zeker zullen onthouden. Na het lezen van dit artikel weet je waarom relatiegeschenken een geschikte vorm van marketing zijn.
 
Om relatiegeschenken op de juiste manier in te zetten moet je nadenken over de doelgroep. Wat is jouw doelgroep? Welk geschenk past bij deze doelgroep? Een millennial kun je bereiken met een powerbank of een mooi bedrukt shirt. Bestaat jouw doelgroep uit ouders met tieners? Dan kun je denken aan een speelgoed rage, zoals een spinner met daarop jouw logo. Liefhebbers van reizen? Zij zullen blij worden van een handig lampje of een paspoorthoesje. Voor iedere doelgroep zijn er geschikte relatiegeschenken te vinden.
 

Van eenvoudig tot een grote verrassing

Een relatiegeschenk is er voor ieder budget. Je kunt relaties erg verrassen met een mooie tas of een origineel kerstpakket. Is je budget een keer iets kleiner, dan kun je ook kiezen voor een gebruiksvoorwerp zoals een pen. Dit lijkt misschien te eenvoudig. Toch kan een pen met een logo ook zorgen voor veel effect. Een gebruiksvoorwerp zoals een pen wordt dagelijks gebruikt. Misschien herken je het zelf wel. Terwijl je een boodschappenlijstje maakt denk je, met een pen in je hand, na over de maaltijden voor de komende week. Grote kans dat je ondertussen naar het logo kijkt. Hoe vaker je het logo ziet, hoe beter dit blijft hangen. Of laat een originele boodschap drukken. Deze boodschap zal blijven hangen en zorgt ervoor dat mensen jouw bedrijfsnaam onthouden.
 

Kerstpakketten bestellen om jouw relaties mee te verrassen

Naast handige gebruiksvoorwerpen, is het erg effectief om relaties af en toe echt goed te verrassen. Daardoor is de kans erg groot dat je relatie met een positieve gedachte aan je bedrijf denkt. Kerstpakketten met goede wijn of bier, een goed gevuld pakket met allerlei lekkere producten of misschien wel een pakket met een belevenis kado. Met dit type relatiegeschenk kun je alle kanten op. Op Kerstpakkettenplaza.nl kun je heel eenvoudige kerstpakketten kopen.