Zijn jouw genante Facebookfoto's zichtbaar voor werkgevers?

18-04-2017 (09:03) - Toeleveranciers

Het is algemeen bekend dat het zinvol is om foto’s op Facebook af te schermen voor onbekenden. Potentiële nieuwe werkgevers hoeven niet te zien wat jij in je vrije tijd allemaal uitspookt. Sterker nog: deze Facebookfoto’s kunnen je kansen bij je sollicitatie doen slinken. MijnOnlineIdentiteit.nl deed hier onderzoek naar.

 
89% van de ondervraagden in dit onderzoek vindt het belangrijk dat de persoon bij wie hij of zij solliciteert, een positief online beeld krijgt. 24% geeft aan dat de online informatie een verkeerd beeld van de werkelijkheid geeft. Eigenlijk vreemd, omdat je zelf in de hand hebt wat je online plaatst. 
 
MijnOnlineIdentiteit geeft daarom tips op zijn website voor het creëren van een degelijk online beeld van jezelf. Daarnaast biedt de site handleidingen om actief met je online identiteit aan de slag te gaan in je zoektocht naar een droombaan. Enerzijds kan je de privacy instellingen van social media zo instellen dat jouw privé foto’s niet voor een recruiter of werkgever zichtbaar zijn. Anderzijds kan je jezelf juist ook profileren op het internet. De website drukt je op het hart: besteed niet alleen tijd aan je CV, maar juist ook aan je online identiteit.