Young People in Advertising: Maaike van den Berg

13-04-2021 (16:14) - Young People in Advertising

Jonge mensen in het vak - wie zijn het, wat houdt ze bezig? En vooral: wat inspireert hen? FONK spreekt de jonkies van deze tijd in Young People in Advertising. Deze week: piepjonge Maaike van den Berg, stagiair PR en Marketing bij Vertigo 6 over Elton John en vormgeving.
 
Wat inspireert jou en waarom?
Ik heb een tijdje terug de film Rocketman nog een keer gekeken, en wat ik zo inspirerend vond was dat Elton John het heel zwaar had met de tegenslagen van dat moment. Maar hij bleef op de been om zijn werk te doen. Het nummer I'm still standing inspireert mij daarom, vooral om de coronapandemie door te komen. Ik probeer er het beste van te maken, ik heb ondanks de hele situatie alsnog een stageplek bij Vertigo 6 gevonden, bijvoorbeeld.
 
Want je bent super jong, nog maar zestien! Wat trekt je aan het marketing vak?
Klopt, ik heb eerst op de havo gezeten, maar na super veel moeite om het te halen toch naar het MBO gegaan. Daar kon ik iets doen wat ik echt leuk vind, namelijk media vormgeving. Marketing interesseert mij heel erg en de projecten van Vertigo 6 spreken mij ontzettend aan. Wat ik zo leuk en interessant aan marketing vind is hoe er iets wat niet per se interessant is iets heel cools en populairs gemaakt kan worden. Ik zou hier heel graag mijn steentje aan bijdragen later door de vormgeving te kunnen doen voor projecten.
 
Wat zijn je ambities verder?
Ik heb nog niet super veel ambities voor nu, haha. Ik wil eerst maar eens een HBO studie media & communicatie starten. Verder nog niet zo veel!
 

Junior abonnement FONK

FONK geeft jong creatief talent graag een podium. Niet alleen online, maar ook in FONK magazine. Ben je niet ouder dan 25 jaar, maak dan gebruik van het junior abonnement en ontvang 26 edities van FONK magazine digitaal met 50% korting (€48,50 per jaar).