Simon Lévelt waarborgt kwaliteit met nieuwe koffie-expert

26-06-2018 (11:33) - Marketing

Sinds kort heeft Simon Lévelt een gekwalificeerde Q-grader Arabica in huis. De rol van een Q-grader is om de kwaliteit van koffie, zowel smaak als soort, consequent en nauwkeurig te beoordelen. Sandra Hermsen, medewerkster kwaliteit, arbo en milieu, is begin mei geslaagd voor de CQI-opleiding in Athene, het enige instituut met een internationaal erkend certificaatsysteem voor Arabica koffiecuppers.


“Er zijn wereldwijd slechts 5.712 geregistreerde Q-graders. Daarvan zijn er maar 13 in Nederland. Eén daarvan werkt bij Simon Lévelt en daar zijn wij heel trots op”, aldus de koffie- en theespecialist, die hiermee de productkwaliteit verder waarborgt.

 

garantie op kwaliteit

Simon Lévelt heeft het hele proces in eigen beheer, van het het melangeren, keuren, roosteren tot aan het verpakken van de koffie. De inkopers de koffieplantages en ondersteunen de producenten bij het verbeteren van de productkwaliteit en de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders. Dat is volgens Simon Lévelt de enige manier om een duurzaam kwaliteitsproduct te garanderen. 


Met een gekwalificeerde Q-grader zet Simon Lévelt een volgende stap. Q-graders zijn in staat de koffiekwaliteit objectief te beoordelen, kunnen koffies identificeren op basis van koffiekarakteristieken, zijn in staat koffiedefecten te vinden en kunnen koffiekarakteristieken communiceren met behulp van algemene industrieterminologie.

 

 

 

 

 

 


Bureaus

Media

Economisch