Eten in de toekomst

20-11-2018 (10:05) - Publicaties

Food designer Chloé Rutzerveld doet in haar boek Food Futures onderzoek naar nieuwe voedselproductie-technologieën, waardoor eten in de toekomst behoorlijk anders zal zijn. Zo gaat de auteur in op eetbare 'mini moestuinen' waarbij planten en paddestoelen geprint worden door een 3D-printer. 


Bovendien gaat Rutzerveld op zoek naar een nieuw eetsysteem. Daarbij moeten we 100 procent van de voedingsstoffen die we innemen verteren, in plaats van de huidige 75 procent. Voedsel bouwt ze daarom op in laagjes, waarbij de volgorde van vertering wordt aangehouden. 


De schrijver gaat vervolgens kritisch in op hoe het eetsysteem vormgegeven moet worden. Waar komen de voedingsstoffen dan vandaan? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat het er ook goed uit ziet en lekker is? 
Haar bevindingen worden onder meer uitgelegd door middel van illustraties. Op die manier wordt de lezer actief betrokken bij de discussie over de mogelijke toekomst van voedsel.