Marria gezicht nieuwe campagne Stichting AAP

28-04-2017 (09:00) - Campagnes

Deze week lanceert Stichting AAP via www.aap.nl/marria een multimediale recyclingcampagne rondom chimpansee Marria. Zij staat symbool voor de duizenden andere apen die in Europa nog als huisdier worden gehouden of voor entertainment worden gebruikt.

Door mobieltjes en cartridges te recyclen, kan Stichting AAP dieren zoals Marria een tweede leven geven. AAP organiseert daarom een landelijke inzamelingsactie voor mobieltjes en cartridges. Er zijn honderden inleverpunten door heel Nederland.

3 euro
De oude mobieltjes en cartridges worden gerecycled en leveren een vergoeding op voor de dieren bij AAP. Zo levert één mobieltje al gauw 3 euro op. Inzamelzakken kunnen worden aangevraagd op www.aap.nl/marria.
 
Marria
De opbrengst van alle ingezamelde mobieltjes en cartridges gaat naar de opvang en verzorging van dieren zoals chimpansee Marria. Marria werd onlangs door AAP gered uit Portugal, waar ze al dertien jaar bij een gezin in huis leefde. Ze draaide volledig mee als gezinslid. Bij AAP kan Marria, stapje voor stapje, weer een échte chimpansee worden. 
 
Most Remarkable
Door het hele land zijn verschillende campagne-uitingen te zien voor deze grootschalige inzamelactie. Zo hangt de oproep van Marria deze week ook in abri’s op NS-stations.  De uitingen zijn belangeloos ontworpen door reclamebureau Most Remarkable en grafisch ontwerp-bureau Scherm en Doek. Ivar van der Most, creatief strateeg bij Most Remarkable: 'Voor deze campagne hebben we gekozen voor Marria als symbool voor al die dieren die nog hulp nodig hebben. De kleur oranje is een sterke kleur en in combinatie met het grafische beeld van Marria roept het op tot actie. Ons bureau is net als Stichting AAP gevestigd in Almere. Iedereen in Almere en omstreken kent de opvang van AAP en het goede werk dat zij doen en we proberen zo allemaal ons steentje bij te dragen.'

inzamelpunten
Bedrijven, winkels, buurtcentra en sportverenigingen kunnen zich nog aanmelden als inzamelpunt voor AAP, via de website: http://eekoinzamel.nl/aanmelden-inzamelpunt.