Ondertussen in Cannes 4: Madame Exotique

Ondertussen in Cannes 4: Madame Exotique

22-06-2017 (20:48) - Cannes

Tsjah, als je een madame als deze tegenkomt, dan moet je daar het zijne (hare) van weten natuurlijk. Het vrolijke, exotische uiterlijk van deze Colombiaanse mevrouw valt op in alle weelde en technische hoogstandjes om haar heen. Ze is hier om een oproep te doen aan alle bezoekers. 
 
U verwacht nu wellicht een mooi en inspirerend verhaal, misschien een verhaal dat het nodige onrecht in de wereld blootlegt. Een vrouw die helemaal hierheen is gereisd om iets te vertellen over haar land, iets wat zeker in Cannes ver van onze werkelijkheid afstaat. Dat is wel wat ik dacht toen ik haar benaderde. Niets is minder waar. In gebrekkig Engels vertelde ze me dat ze uit Cartagena komt. Hier is een festival of inspiration. Ze wil dat wij ook allemaal komen, dat was haar oproep, haar mooie boodschap. Het staat op een flyer die ze me gretig in de handen drukte voor ze breed lachend poseerde voor de foto.
 
Soms zit je er weleens naast, soms had je op meer gehoopt, maar ach…het blijft Cannes. Verhalen liggen hier voor het oprapen, dus excuses voor de teleurstelling en later meer (daadwerkelijke) inspirerende verhalen.