WhatsAppen met Jan Rijkenberg

WhatsAppen met Jan Rijkenberg

21-06-2017 (12:17) - Cannes

Voor Fonk begint het Lions Festival in Cannes morgen pas, maar voor velen is het al volop aan de gang. Bijvoorbeeld voor Jan Rijkenberg van BSUR. Zijn bureau is een van de partners van de Embassy of Dutch Creativity. Nadat hij eerst een paar dagen samen met zijn vrouw alvast relaxt aan de zon heeft gewend, begint het echte werk nu voor hem. Via de WhatsApp geeft hij ons vast een voorproefje van wat ons te wachten staat.

WhatsApp-status: Hey there! I am using WhatsApp.
 
Hee Jan, Jaap hier!
Goedemorgen!
 
Hoe is het leven aan de Côte d'Azur?
Zoals altijd lekker warm. Ben vanaf het weekend met mijn vrouw vooral in het 'andere Cannes' geweest. Gisteren pas echt het echte Cannes gedruis ingestapt.
 
Stilte voor de storm? ;)
Denk 't wel. Gisteravond/nacht was die al goed voelbaar. Wellicht een beetje te! Schrok een beetje van de gigadrukte, de extra krapte op de boulevard door de beveiligende 1,5 meter brede betonnen 'bloembakken', maar toch ook bij het zien van alle volledig verbouwde strandtenten. De eigenaren en crew voor een volle week voor groot bedrag naar huis gestuurd. En nu is het Google house hier, Twitter plaza daar, Spotify hub etc. Het is natuurlijk een commercieel gebeuren, maar ik vind de authentieke Cannes sfeer er behoorlijk onder lijden.
 
Dit zijn niet echt bemoedigende woorden voor ons Jan.
Niet te zwaar oppakken hoor! Eenmaal in de 'gutter bar' was het weer vanouds veel mensen ontmoeten, hugs, schouderkloppen, groep selfies en proosten.
 
Haha, zijn er beelden van de Gutter bar? Traditioneel eindstation he?
Onze Ivan van BSUR São Paulo en Lodewijk van Massive Music.
 
Gebroederlijk. En dan nu weer aan de bak?
Ja, straks een paar afspraken in the Embassy of Dutch Creativity met internationale vrienden en natuurlijk eind van de dag ouwe jongens krentenbrood bij de Oranjeborrel. Maar tussendoor ook nog even naar de achterste boei zwemmen. Een jaarlijkse traditie met Eric-Jan Vis.
 
Dat wordt een prestigestrijd, of gewoon rustig afkoelen?
Vooral het laatste ;-)
 
Hehe. Wat staat BSUR en de Dutch Embassy nog allemaal te wachten?
Voorlopig in ieder geval een hoop positieve reacties. Na de 'redelijke' eerste twee jaren was er terecht wat kritiek. Maar ik ben het blijven steunen. Je mag bij zoiets de eerste keer niet te veel verwachten. Je moet het gewoon een paar jaar doen. En dan wordt het vanzelf een instituut. Met nu de nieuwe locatie in het hart van de Croisette, met veel duidelijker zichtbare branding, en zo'n 60 partners en ambassadeurs, zijn we nu in het derde jaar waar ik gehoopt had in jaar vijf te zijn. Chapeau!
 
En wat voor wezenlijke verschillen levert dat op met voorgaande jaren? Wat mogen we bijvoorbeeld écht niet missen? (Gutter bar even daar gelaten) 
Vooral morgen de 'meet and greet with the international press'
 
Wie mogen we daar zoal verwachten?
Hopelijk een paar internationale journalisten die ik nog niet ken.
 
Haha, anders brabbel ik wel wat in het Engels ;) Heb je ondertussen al het perfecte rosé'tje gevonden?
Ben toch meer een biermens. Snap die rosé voorkeur die iedereen hier slechts een week per jaar schijnt te hebben niet zo.
 
Hahaha, voor veel mensen toch een belangrijke hoofdzaak die van de overvloedige bijzaken gescheiden dient te worden.
Wat was de vraag?
 
Het was meer een constatering dan een vraag. We gaan het voor de rest allemaal wel zien vanaf morgen denk ik :) Het is daar morgen minder warm dan in Nederland, even lekker afkoelen dus. Heb je nog laatste woorden/vragen/tips?
Ik doe een oproep aan Willem van der Schoot (Havas-Lemz) om volgend jaar toch echt weer eens te komen. Dit is 'the epic-centre' voor iedereen die zich internationaal in ons vak begeeft.
 
Bij dezen Willem: Jan mist je. Dank voor je tijd Jan, wij treffen elkaar ongetwijfeld nog!
In de gutter bar?
 
Wellicht ;) Au revoir!