Twee voor de prijs van één

26-03-2012 (09:05) - Column

Soms staat de wereld heel even een beetje stil. Als je er voor een week op uit trekt bijvoorbeeld. Nu heb ik heel veel mensen al horen vertellen dat het werk dan plotseling allemaal wat minder belangrijk wordt. Ze kunnen makkelijker relativeren, laat ik me keer op keer uitleggen.
 
Vreemd genoeg gebeurt bij mij precies het tegenovergestelde. Mijn hersens draaien overuren. Ik doe ideeën op en kan het niet laten om dagelijks ‘mijn ding’ te doen. Snel een paar ideeën krabbelen, of toch maar die mails versturen die belangrijk zijn. Ben ik dus een workaholic?
 
Ja, het kan bijna niet anders, lijkt de enig mogelijke conclusie nadat ik vervolgens ook nog een dag van mijn vrije week had ‘opgeofferd’ om op een heerlijk plekje in de zon te schrijven, te mailen, te overleggen en de lijnen uit te zetten voor de maanden die gaan komen. 
 
Maar ondertussen werd ik vertroeteld door al die mensen die hun best deden om me het naar de zin te maken. Nog een week langer en ik zou dicht groeien van al de lekkere hapjes die me gaande de dag werden voorgezet. 
 

Kortom, ik voelde mij de afgelopen week een happy workaholic, want het was net als bij de supermarkt twee voor de prijs van één!  Welke Nederlander kan zo’n aanbieding weerstaan? 


Nicolette Hulsebos

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.