Architecten helpen vluchtelingen

13-10-2015 (22:22) - Creatie

9.30 uur - De branchevereniging van architectenbureaus (BNA) is de actie ‘Sense of Belonging’ gestart. Met deze actie voor humanitaire urgentie van vluchtelingen wil de BNA helpen betere oplossingen te vinden door inzet van creatieve kracht.
 
Sense of Belonging is een platform voor betrokken organisaties en de creatieve denkkracht van de architectenbranche. Er komt een taskforce met een netwerk van architecten en architectenbureaus, die zich inzetten voor denktanks, projecten van gemeenten, het Rijk, humanitaire organisaties, gepassioneerde ondernemers en andere belanghebbenden. Zij kunnen om creatieve energie vragen.
 
Het gaat om korte en lange termijn vraagstukken. Initiatiefnemer BNA-directeur Fred Schoorl: ‘Architecten zijn met hun creativiteit en oplossingsgerichtheid geknipt om bij te dragen aan de oplossing van dit immense, ingewikkelde drama. Zeker als ze vroeg in het denkproces worden betrokken. Juist door mensen niet alleen een dak, maar een thuis te bieden.’ 
 
Het streven is architecten uit te nodigen deel uit te nemen van de taskforce Sense of Belonging. Daarnaast nodigt de BNA opdrachtgevers uit hun hulpvraag kenbaar te maken. Vervolgens brengt de BNA de bureaus samen met de organisaties die de hulp van creatieve geesten nodig hebben.
 
Op de website van de BNA staat een intakeformulier voor opdrachtgevers en voor architectenbureaus. Op deze manier brengt de BNA vraag en aanbod bij elkaar. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.