Brits Makerversity opent campus voor creatieve start-ups in Amsterdam

27-10-2016 (18:23) - Creatie

Op 4 november opent Londense social venture officieel zijn deuren, op het voormalige Marineterrein in Amsterdam, als Europese hub voor makers binnen de creatieve en tech sector.


Naast de benoeming tot Europe’s most innovative Social Enterprise en door het succes in de afgelopen drie jaar op het hoofdkantoor in Somerset House te Londen, opent Makerversity nu de tweede campus voor creatieve start-ups in Amsterdam.
 

De missie van Makerversity is om betaalbare werkplekken te bieden aan creatieve start-ups. Makerversity wil jonge mensen graag motiveren om creatief te denken, en zo kan je bijvoorbeeld als pionierende ondernemer en maker onder de 25 geselecteerd worden om de ruimte met gebruik van lasersnijders en 3D printers gratis te gebruiken.


Tevens dragen leden ook tijd en expertise bij aan ‘Makerversity Learning’, een programma met workshops, werkervarings- en stagemogelijkheden, met als doel om de volgende generatie ‘creatieve geesten’ te inspireren.


Makerversity is 100% onafhankelijk en wordt gerund door creatieven, die tevens ook leden zijn. Wij begrijpen daarom wat ambitieuze start-ups nodig hebben m.b.t ruimte, werkplekken en werkplaatsen, gereedschap, ondersteuning, samenwerking en we juichen het toe dat onze leden experimenteren en rommel kunnen maken.


Op vrijdag 4 november 2016 zal Makerversity Amsterdam officieel haar deuren openen, gedurende een lanceringsfeest met genodigden.