Dries van Noten voor derde keer designer van het jaar

12-02-2016 (10:38) - Creatie

Voor de veertiende keer koos een panel van mode-deskundigen op verzoek van Elsevier STIJL de designer van het jaar. Voor de derde maal op rij is dat Dries Van Noten. Het verschil met nummer twee, Phoebe Philo, was deze keer echter wel gering.

'Omdat het bij hem echt om de kleren gaat,' zo begint Bregje Lampe, modejournalist van de Volkskrant haar lovende motivatie om Dries Van Noten (1958) weer met de eerste plaats te bekronen. Zij vervolgt met het prijzen van de schoonheid van de ontwerpen van deze Vlaamse modester zonder allures en zijn uitgesproken stijl, die absoluut niet verveelt.
Veel modedeskundigen uit het panel zijn het met haar eens. Haar collega-modejournalist Michou Basu van De Telegraaf spreekt de vrees uit dat het een beetje saai is om Van Noten weer op één te zetten, maar volgens haar bevatte de zomercollectie 2016 zo veel 'pareltjes' en zijn de kleurcombinaties zo uniek dat Van Noten de eerste plaats echt verdient.

Woensdag 17 februari verschijnt Elsevier STIJL Vrouwenmode met daarin de complete 10 tien met dde bijbehorende motivatie