Soja-ijs van Ola nu ook in Nederlandse schappen

20-05-2016 (10:07) - Creatie

Swedish Glace vult de Nederlandse ijsvakken met soja ijs in een eigentijds jasje, ontwikkeld door HAJOK Design. Swedish Glace, het smeuïge soja-ijs van Ola, wordt na jarenlang succes in Zweden nu ook in de Nederlandse supermarkten geïntroduceerd. HAJOK Design ontwierp de verpakking voor het zuivelvrije schepijs. 
 
 
De komst van Swedish Glace in het vriesvak biedt de consument schepijs dat net zo lekker is als gewoon roomijs. Belangrijk in het verpakkings-ontwerp was een uitstraling die naadloos aansluit bij de moderne lifestyle van nu. De behoefte naar zuivelvrij-ijs stijgt, niet alleen onder vegetariërs en veganisten maar ook consumenten die graag bewust lekker (soja) ijs willen eten.
 
Het door Zweeds Design geïnspireerde ontwerp is verfrissend en hedendaags.  HAJOK vertaalde de ingrediënten framboos en vanille in speelse illustraties. Samen met de helderblauwe achtergrond kleur en handgeschreven tekst zorgt het totaal ontwerp voor een smakelijke en eigentijdse stijl. Het ijsbolletje bovenop vertegenwoordigt de smeuïge, frisse textuur van het ijs.  
 
Lian van Meerendonk van HAJOK: 'Een brede groep consumenten koopt steeds vaker een alternatief op traditioneel schep-ijs, zonder dat er het vegan label aan vast geplakt is. Ze kiezen bewust, maar ongedwongen voor plantaardige producten en dit hebben we als richtlijn gebruikt in ons design.'

Swedish Glace is verkrijgbaar bij Albert Heijn XL en op Albert.nl en bij enkele vestigingen van Sligro, Boni en Hoogvliet. Het ijs is verpakt in een volume van 750 ml in de varianten vanille en framboos, de consumentenadviesprijs is € 2,99.